Web uygulaması geliştirme, web tabanlı projelerin, örneğin telefonunuzda bulabileceğiniz ortak uygulamalar gibi çalışmasını ve hareket etmesini sağlar. Web uygulamaları, kullanıcının uygulamayı yüklemesini sağlamak yerine internet üzerinden bir hizmet sunmak için duyarlı etkileşimlere ve kullanıcı katılımına öncelik verir.
Bir web sitesi, web kullanıcısının okuyabileceği ve görebileceği ancak hiçbir şekilde etkileyemeyeceği metin ve görsel içerik sağlar. Öte yandan bir web uygulaması, kullanıcının sayfadaki içeriği okumasını ve verilerini değiştirmesini sağlar. Web uygulaması geliştirme, bir kullanıcının web sayfanızla kuracağı çeşitli etkileşimleri tasarlamaya ve programlamaya ve bu etkileşimlere bağlı olarak sayfanın kendisinin nasıl değişeceğine odaklanır.
Hem web uygulaması geliştirme hem de web geliştirme gereklidir, ancak farkı anlamak, bunların kuruluşunuza nasıl fayda sağlayabileceğini anlamanıza yardımcı olacaktır.
Bu kılavuzda web uygulamaları, ne oldukları, çeşitleri, dezavantajları ve avantajları ile web uygulamalarının nasıl oluşturulacağı hakkında kapsamlı bir şekilde konuşacağız.
Yazı İçeriği
Web Uygulaması Nedir?
Web uygulamaları, kullanıcıların internet tarayıcıları aracılığıyla erişebilecekleri, web geliştirme kullanılarak geliştirilen etkileşimli uygulamalardır.
Web uygulamaları olağan arka uç ve ön uç web geliştirme teknolojilerine sahiptir . Ayrıca web sitelerine çok benzerler, dolayısıyla web geliştirme ve web uygulaması geliştirme çok benzer özelliklere sahiptir.
Örneğin, web uygulaması geliştiricileri ön uç geliştirme için HTML, CSS ve JavaScript kullanır. Web uygulamalarına yönelik arka uç geliştiriciler de benzer şekilde Python veya Ruby gibi sunucu tarafı dillerini kullanır ve web geliştiricileri de web sitesi oluştururken bunları kullanır.
Bununla birlikte, web uygulamaları herhangi bir cihazda, geleneksel bir web sitesinden benzersiz bir şekilde farklı bir şekilde çalışır.
Götürmek
Web uygulamaları, kullanıcıların internet tarayıcıları üzerinden etkileşim kurabilecekleri, web geliştirme teknolojileri kullanılarak geliştirilen uygulamalardır.
Bir Web Sitesi ile Web Uygulaması Arasındaki Fark
Web uygulamaları etkileşimli olacak şekilde tasarlanmıştır; web sitesinin temel amacı ise bilgileri görüntülemektir.
Web sitelerini uygulamalardan ayırmak başlangıçta gereksiz görünebilir, ancak farkı anladığınız anda bunun neden önemli olduğunu anlayacaksınız.
Geleneksel web sitelerinde daha fazla bilgi edinmek için tıklayan veya sayfayı kaydıran web kullanıcıları bulunabilir. Veya çevrimiçi satın alımlar için kişisel verileri bile girebilir veya sayfaya abone olmak için bir e-posta girebilirler.
Ancak web uygulamaları kullanıcı deneyimini optimize ederek web ziyaretçilerinin çok daha fazlasını yapmasını sağlar. Bu tür bir etkileşim nedeniyle web uygulamalarının dinamik olarak güncellenmesi gerekir.
Örneğin Facebook veya Twitter’ı ele alalım. Bir web tarayıcısından sosyal medya platformlarını kullanmanın, yerel bir şarküterinin web sitesine gitmekten daha iyi bir deneyim sunduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Çünkü Facebook ve Twitter web uygulamaları, şarküteri ise bir web sitesi.
Götürmek
Web uygulamaları ilgi çekici ve etkileşimli olacak şekilde geliştirilirken, bir web sitesinin temel amacı bilgiyi görüntülemektir.
Aşamalı Web Uygulamaları (PWA’lar) nedir?
Aşamalı Web Uygulamaları (PWA’lar), dijital ortamda yeni bir web uygulaması türüdür. Hibrit ve yerel uygulamaların arzu edilen özelliklerini birleştiriyor.
Her web uygulamasında olduğu gibi Progressive Web Uygulamaları da internet tarayıcılarında bulunur. Ve web kullanıcıları bunlara herhangi bir web sitesinde olduğu gibi erişebilirler.
PWA kullanmak, son kullanıcıların mobil uygulamalardan beklediği geleneksel indirme ve yükleme sürecinden geçmek anlamına gelir. Harika olan şey, Progressive Web Uygulamalarının kullanıcının cihazında her zaman mevcut olmasıdır.
Hem Microsoft Store hem de Google Play Store, Progressive Web Apps’ı memnuniyetle karşılıyor. Yani birçok açıdan ilerici bir web uygulaması tıpkı bir mobil uygulama gibidir.
Aşamalı Web Uygulamaları, önce bir web tarayıcısını başlatmaya gerek kalmadan son kullanıcının cihazından başlatılabilir. Ayrıca doğrudan mobil cihazınıza anlık bildirimler gönderme yeteneğine de sahiptirler. Çevrimdışı çalışabilir ve hızlı bir şekilde yüklenebilir.
Progressive Web Applications adını veren orijinal Google mühendisleri Alex Russell ve Francis Berriman, PWA’ya neyin uygun olduğuna ilişkin aşağıdaki kriterleri sıraladı:
- Bağlantıdan bağımsız
- duyarlı
- Güvenli
- Taze
- Uygulama benzeri etkileşimler
- Kurulabilir
- Yeniden etkileşime geçilebilir
- Bağlanabilir
- Keşfedilebilir
Progressive Web Uygulamalarının bu kadar ilgi çekici olmasının nedeni performanslarıdır. Teorik olarak web uygulamaları, platformlar arası yeteneklerinden dolayı ilgi çekici olmalıdır. Ancak pratikte, yazılım geliştirme alanındaki neredeyse herkes hibrit uygulamaların ve web uygulamalarının yerel uygulamalara göre daha yavaş performansa sahip olduğuna inanıyor.
Progresif Web Uygulamaları bu stereotipi kırıyor. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki Progressive Web Uygulamaları mobil uygulamaların rolünü gasp etme amacını taşımamaktadır.
PWA’lar, mobil uygulama ambalajındaki geleneksel web siteleri olarak doğru bir şekilde tanımlanır. Geleneksel bir web uygulaması kadar ilgi çekici değiller, normal bir web sitesi kadar erişilemez veya sıkıcı değiller.
Götürmek
PWA’lar, bir akıllı telefon kullanıcısının veya bir web ziyaretçisinin böyle bir uygulamadan bekleyebileceği şeylere meydan okumaları açısından benzersizdir.
Web Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?
Web uygulaması geliştirmenin avantajlarını dezavantajlarına göre tartmak, tüm süreci anlamak açısından çok önemlidir.
Öncelikle web uygulaması geliştirmenin avantajlarına bir göz atacağız. Fark edeceğiniz en önemli şey, web uygulamalarının kullanıcının deneyimini ve katılımını artırmak için mükemmel bir seçim olduğudur.
1. Daha İyi Kolaylık
Web uygulamalarının indirilmesi veya kurulması gerekmez. Veya Progresif Web Uygulamalarında olduğu gibi, indirme ve yükleme işlemi, kullanıcının cihazında yer kaplayan bir uygulamayla eşdeğer değildir.
Cihazlar depolama alanlarını sürekli olarak artırsa da, bazı son kullanıcılar çok sayıda uygulamaya sahip olmanın getirdiği şişkinliği takdir etmiyor. Alternatif olarak bazılarının alanı yoktur.
Bu seçenek aynı zamanda son kullanıcıları sürekli güncelleme talebinden de kurtarır. Ayrıca, progresif web uygulamalarıyla kullanıcılar, mobil uygulamaların sağladığı pek çok avantajdan hiçbir sorun yaşamadan yararlanabilirler.
2. Olağanüstü Taşınabilirlik
Son kullanıcılar web uygulamalarına her cihazdan erişebilirler. Son kullanıcılar bir tablet, akıllı telefon veya dizüstü bilgisayarla bir web uygulamasını kullanabilir.
Basitçe söylemek gerekirse, web uygulamaları tamamen çoklu platformdur. Tüketicilere , internet bağlantısını korudukları sürece, üzerinde çalıştıkları işletim sistemi (PC, iOS mobil uygulamaları , Android vb.) ne olursa olsun ilgi çekici bir değişim sunuyorlar.
3. Kolay Geliştirme
Web uygulamaları geliştirme ve işe alma sürecini basitleştirir.
Örneğin mobil uygulamanızın hem Google Play Store’da hem de Apple App Store’da yer almasını istiyorsanız, native geliştirmeyi tercih ederseniz 2 farklı uygulamaya da ihtiyacınız olacak.
Aslında her platformda bir mobil uygulama istiyorsanız, bunun 3 katı kadar kaynağa ihtiyacınız olacak.
Web uygulaması geliştirme, kesinlikle tek bir kod tabanı olduğundan bu sıkıntıları ortadan kaldırır.
Web Uygulamalarının Dezavantajları Nelerdir?
Web uygulaması geliştirmenin aşağıda listelendiği gibi birkaç dezavantajı vardır.
1. Sınırlı Erişim
Tipik olarak web uygulamaları, bırakın yeterli performansı göstermeyi, çalışmak için bile internet erişimine ihtiyaç duyar. Progresif Web Uygulamaları stereotipi ortadan kaldırsa da, en ilgi çekici web uygulamaları internet bağlantısı olmadan yanıt vermeyecektir.
2. Sınırlı İşlevsellik
Yerli teknolojinin, yerli olmayan teknolojilere karşı her zaman üstünlüğü vardır. Web uygulamaları yerel olmadığından cihazınızın işletim sistemi ve donanımıyla etkili bir şekilde etkileşim kurma kapasitesine sahip değildir.
Sistem ayarları cihazdan cihaza farklı olduğundan ve web uygulamaları platformlar arası olduğundan, geliştiriciler her cihaz için lazer spesifikasyonlarıyla çalışacak uygulamalar geliştirmezler. Bu, yalnızca belirli bir işletim sistemi veya cihaz için oluşturulmuş bir uygulamanın işlevleriyle karşılaştırıldığında işlevselliği kısıtlar.
3. Düşük Hız
Tüm övgülere rağmen web uygulamaları mobil uygulamaların yerini almaz ve yerel sunucuda barındırılan uygulamalardan daha yavaş çalışır.
Progresif Web Uygulamaları bu dezavantajı kontrol altına almaya çalışıyor ancak bugüne kadar bu dezavantajı ortadan kaldırmayı başardıklarına dair hiçbir gerçek kanıt yok.
Web Uygulama Türleri
Nasıl oluşturulduklarına bağlı olarak değişen davranışlara sahip çeşitli web uygulaması çerçeveleri vardır . Çeşitli web uygulaması türleri web teknolojilerini kullansa da, bunlar genellikle tek bir sayfada, sunucu tarafı ve istemci tarafı uygulamalar halinde gruplandırılır.
Tek Sayfalı Uygulamalar
Tek sayfalı uygulamalar (SPA), yeni sayfaların yalnızca bir bağlantı tıklatıldıktan sonra yüklendiği geleneksel çok sayfalı uygulamalardan farklıdır. Tek sayfalı uygulamalar, hem sunucu hem de istemci tarafı uygulamaların avantajlarına sahiptir.
SPA’lar bu yeteneğe yalnızca bir sayfadan sahiptirler ve genellikle tüm içeriğini göstermek için sonsuz kaydırma özelliğini kullanırlar. Sunucu tarafı oluşturmanın uzun bekleme süreleri gibi bir dezavantajı olsa da Vue.js, React ve Angular gibi JavaScript çerçeveleri , yalnızca zaman başına gereken verileri elde etmek için dinamik yönlendirmeyi kullanır.
Birçok web uygulaması geliştiricisi, bir eylemi gerçekleştirmek veya yeni veriler elde etmek için tüm sayfanın yeniden yüklenmesine ihtiyaç duymayan tek sayfalı uygulamalar geliştirmek için sunucu tarafı oluşturmanın gücünü kullanır.
İstemci Tarafı Web Uygulamaları
Bu tür web uygulamaları ön uç geliştirme içindir. Bu, mobil uygulamalar geliştirirken geliştiricilerin öncelikli odak noktasının uygulamanın kullanıcı arayüzü olduğu anlamına gelir. Bu tür web uygulamaları kullanıcı deneyimini ön planda tutuyor ve son kullanıcılara yüksek performanslı yetenekler sunuyor.
Uygulamanın çalışmak için kullanabileceği herhangi bir iş mantığı veya veri, başlangıçta dinamik olarak yüklenir. Bu tür istemci tarafı oluşturma nedeniyle, sayfa yükleme için ara belleğe alma süresi çok azdır veya hiç yoktur. Bu, içerikle etkileşim hızını artırarak sayfanın duyarlı olmasını sağlar.
Sunucu Tarafı Web Uygulamaları
Sunucu tarafı web uygulamaları arka uç geliştirmeyle el ele çalışır. Bu tür bir geliştirme, Uygulama Programı Arayüzlerinin (API’ler), veritabanlarının, sunucuların ve bir uygulamadaki diğer tüm arka plan işlemlerinin geliştirilmesinden oluşur.
Sunucu tarafı uygulamaları hâlâ içerik ve kullanıcı arayüzlerini gösterirken kodun en dinamik yönleri web sunucusundadır.
Bu tür web uygulamaları, Sunucu Tarafı İşleme (SSR)’de olduğu gibi statik içerikle mükemmel çalışır; tarayıcının sunucuya bir istek iletmesi ve yanıt beklemesi zaman alabilir.
Olumlu tarafı, sunucu tarafındaki web uygulamaları genellikle daha güvenlidir ve istemci tarafındaki web uygulamalarına göre daha fazla tarayıcı uyumluluğu sağlar.
Web Uygulamaları Geliştirmenin 7 Adımı
Artık web uygulamaları ve bunların artıları ve eksileri hakkında biraz bilgi sahibi olduğumuza göre, kendi uygulamalarımızdan birini oluşturmayı düşünmenin zamanı geldi. Peki bir web uygulaması nasıl geliştirilir?
Web uygulaması geliştirme süreci normal SDLC veya yazılım geliştirme yaşam döngüsünden çok farklı değildir . Bir web uygulamasının nasıl oluşturulacağını öğrenmek için ortak bir web uygulaması geliştirme çerçevesi tanımlayalım.
1. Sorunu Bilin
Bir web uygulaması oluşturmak, uygulamanızla çözmeyi düşündüğünüz sorunu bilerek ve anlayarak veya son kullanıcıların web uygulamanızı kullanmasını istediğinizi tanımlayarak başlar.
İnsanların her zaman fikirleri vardır, ancak sorunlara akıllı çözümler sunmuyorsa çoğu zaman uygulamaya değmez.
2. İş Akışının Haritasını Çıkarın
İş akışları, web uygulaması geliştirmenizin farklı bölümleri için bir tür sistematik organizasyon oluşturur. Web uygulamanızın nelerden oluşacağı ve mevcut bütçenizi ve kaynaklarınızı kullanarak gereksinimleri nasıl karşılayacağınız konusunda beyin fırtınası yapın.
Bu yazılım geliştirme olduğu için iş akışlarınızın teknik ve iş odaklı olması gerekir. Ayrıca web uygulamanızın son kullanıcıya hazır olmasını istediğiniz zaman dilimine göre ayarlayın. Gelişiminizi adım adım ileriye taşıyacak algoritmalar geliştirin.
3. Prototipleme
Prototip oluşturma, son ürünün neye benzeyebileceğini daha iyi anlamak için tamamlanmamış ancak çalışan bir uygulama oluşturmayı içeren web uygulaması geliştirmenin erken bir aşamasıdır. Bu, Minimum Uygulanabilir Ürüne (MVP) benzer.
4. Prototip Doğrulaması
Bu, uygulama prototipinizin projenize devam etmek için size doğrulama sağlayacak kadar iyi olması gerektiği fikridir, çünkü son kullanıcılar nihai ürünün ne olacağıyla zaten ilgilenmektedir.
Prototipinizi doğrulamak için web uygulamanızı potansiyel son kullanıcılara göstermeniz yeterlidir. Geri bildirim alın ve oradan derleme yapın.
5. Uygulamayı Geliştirin
Uygulamanızı oluşturmak için hangi arka uç ve ön uç teknolojilerin ve çerçevelerin projenizin gereksinimlerini güvenle karşılayabileceğini bilmeniz gerekir. Gerekli tüm araçları bulup topladıktan sonra web uygulamanızı geliştirmeye başlayabilirsiniz.
6. Test etme
Çoğu yazılım geliştirme ekibi için test aşaması, projenin yaşam döngüsü boyunca devam eden bir süreçtir. Bu, web uygulamanızın her yinelemesinin hatasız olmasını sağlar.
Ayrıca yazılım kalite güvencesi bir web uygulaması geliştirmenin çok önemli bir yönüdür. Bu, web uygulamanızı son kullanıcılara yayınlamadan önce gerçekleşmelidir.
7. Web uygulamanızı başlatın
Bir web sitesi gibi, bir web uygulamasının da web sunucularında barındırılması gerekir. Bu, web uygulamanızı hayata geçirmenin bir alan adı ve bulut barındırma sağlayıcısı satın almayı gerektirdiği anlamına gelir.
Web Uygulamaları için Çerçeveler ve Teknolojiler
Artık bir web uygulamasının nasıl oluşturulacağını bildiğimize göre, bunu yapmak için kullanılan araçları tanımlamamız gerekiyor. Başarılı web uygulaması geliştirme için kuruluşunuzun doğru arka uç ve ön uç araçlarına ihtiyacı olacaktır. Web uygulamanızın bu bölümlerinin her biri için teknolojiler ve çerçeveler farklıdır.
Başlangıç aşaması
Bir web uygulamasının ön uç kısmı, çoğu kullanıcının göreceği ve deneyimleyeceği istemci tarafının geliştirilmesini içerir. Geliştirme araçları, web uygulaması geliştirme tarihi boyunca oldukça tutarlı kalmıştır.
JavaScript
JavaScript, neredeyse başlangıcından bu yana ön uç web sayfaları ve web uygulaması programlaması için başvurulan dil olmuştur. Web sayfaları ve uygulamalar giderek daha dinamik hale gelme ihtiyacını gördükçe dil yıllar içinde adapte oldu ve genişledi.
Günümüzde, JavaScript’in yeteneklerini genişletmek ve geliştiricilerin karmaşık arayüzleri çok daha hızlı bir şekilde kolayca oluşturmasına olanak sağlamak için çeşitli çerçeveler ve kitaplıklar geliştirilmiştir.
Köprü Metni İşaretleme Dili (HTML)
HTML, ziyaret ettiğiniz hemen hemen her web sayfasının temelidir. Ana işlevi, metin, resimler ve hatta video ve ses gibi sayfanın içeriğini tanımlamak ve yapılandırmaktır.
Basamaklı Stil Komut Dosyaları (CSS)
CSS, web sayfaları için bir çeşit süsleyici görevi görür. Bir web sayfasının (HTML’de tanımlanan) öğelerinin nasıl görünmesi gerektiğini (metin durumunda renk ve yazı tipi gibi) ve düzenlerini ve konumlarını belirtirler.
Web sayfalarının son kullanıcılar için bu kadar çekici görünmesinin sorumlusu büyük ölçüde CSS’dir.
Arka uç
Bir web uygulamasının arka uç kısmı, perde arkasında uygulamaya güç veren sunucu tarafının geliştirilmesini içerir. Uygulamanızın teknoloji yığını, tüm bileşenlerin etkili bir şekilde iletişim kurması ve son kullanıcılarınız için en iyi performansı sunması için dikkatlice planlanmalıdır .
Programlama dilleri
Uygulamanızın işlevselliğini geliştirirken algoritmalar geliştirmeniz, arka uçunuzun diğer bölümleriyle (veritabanları gibi) iletişim kurmanız ve muhtemelen API’ler geliştirmeniz veya bunlarla etkileşimde bulunmanız gerekecektir.
Bunu yapmak için bu işlevleri programlamanız gerekir. Bu amaçla kullanılan en yaygın programlama dillerinden bazıları Python, Java, PHP, Ruby, Ruby on Rails (RoR) ve Django’dur.
Yıllar içinde arka uçların gelişimini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için her biri kendi programlama diline sahip çeşitli çerçeveler ortaya çıktı.
Veritabanları
Veritabanları, ister müşteri verileri, ister ürün özellikleri ve envanter olsun, bir web uygulamasına ilişkin tüm bilgileri depolamak için kullanılan en yaygın teknolojidir.
Veritabanları için başvurulacak platformlar genellikle Oracle, MySQL ve PostgreSQL gibi Yapılandırılmış Sorgu Dili (SQL) tabanlı çözümler etrafında döner.
Sunucular
Sunucular, ön uç uygulamanın (ve dolayısıyla kullanıcılarının) iletişim kuracağı hizmetleri barındırır. Platformun güvenliğini sağlamak amacıyla istenen tüm bilgiler genellikle kullanıcının kimlik bilgilerini ve erişim haklarını doğrulamak için bir sunucudan geçer. Sunucular genellikle uygulamanın çalışması için gerekli veritabanlarını da barındırır.
En yaygın web sunucusu platformları Nginx, Apache ve Microsoft’un İnternet Bilgi Hizmetleridir (IIS).
Uygulama Programlama Arayüzü (API)
API’ler arka uç teknolojilerine açılan kapıdır. Bir hizmetin belirli bilgilerini ve hatta işlevselliğini diğer ilgili uygulama ve hizmetlerle entegre etmek için açığa çıkarırlar.
Web uygulamasına bağlı olarak harici bir kaynaktan bir API kullanabilir, diğer uygulamalarda kullanılmak üzere bir API sağlayabilir veya her ikisini birden yapabilir.
Bir mağazada PayPal ile ödeme yapmak, belirli bir konum için hava durumu bilgileri almak ve uçuş bilgileri toplayıcıların tümü, bir hizmet sağlamak veya bilgi sunmak için üçüncü tarafların API’lerini kullanan uygulama veya widget örnekleridir.
Web Uygulama Örnekleri
Tarayıcınızın rahatlığında kullanabileceğiniz (veya hatta şu anda günlük hayatınızda kullandığınız!) Web Uygulamalarının birkaç örneğine bakalım.
Google Dokümanlar
Google Dokümanlar (ve buna bağlı olarak Google Drive ), doküman yazma, e-tablo oluşturma ve sunum yapma çözümleri gibi ofis paketleri tarafından sunulan en yaygın uygulamaların yerini alması amaçlanan bir web uygulamasıdır.
Bir web uygulaması olması nedeniyle, çok kullanıcılı, gerçek zamanlı düzenleme ve işbirliği gibi benzerleriyle karşılaştırıldığında onu çok çekici kılan diğer ikincil özellikleri de sunar.
Spotify
Spotify, en tanınabilir ve en büyük müzik akışı hizmetlerinden biridir.
Müzik dinlemek, çalma listelerini paylaşmak ve mevcut favori müziğinize göre yeni müzik önerileri almak için web uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Dropbox
Dropbox , Google Drive ve diğer dosya paylaşım uygulamalarına çok benzer şekilde, kullanıcıların dosyaları bulutta depolamasına olanak tanıyan bir hizmettir. Kendi bilgisayarınızda senkronize edilmiş dosyalarınıza erişebilirsiniz, ancak başka bir çözüm daha var: Web uygulamasını kullanarak tarayıcınızdaki tüm dosyalarınızı görüntüleyebilir ve bunlara erişebilir, hatta gerekirse yenilerini indirip yükleyebilirsiniz.
Parçayı Değiştir
Çeşitli görevlerde veya projelerde zamanınızı takip etmek için bir uygulamaya ihtiyacınız varsa Toggl Track bu ihtiyacı kolayca karşılayabilir. Belirli bir projeye, belirli bir müşteriye veya bu seçeneklerin herhangi bir kombinasyonuna ilişkin bir zaman diliminde görevlere ne kadar zaman harcadığınızı söyleyen raporları kolayca ayarlayabilirsiniz.
Evernote
Evernote, kullanıcılarına bir PC’de veya web uygulamasını kullanarak doğrudan web üzerinde kullanılabilecek bir not alma uygulaması sunuyor. Notlarınızı kategorilere ayırmanıza, daha sonra okumak veya çalışmak üzere internet makalelerini kırpmanıza ve hatta hiçbir şeyi yapmayı asla unutmamak için yapılacaklar listeleri oluşturmanıza olanak tanıyan not defterleri ayarlayabilirsiniz.
Bir Uzak Web Uygulaması Geliştiricisi İşe Alın
Herhangi bir yazılım geliştirme projesi gibi, web uygulaması geliştirme de uygun şekilde ele alınması gereken zaman ve kaynaklar gerektirir. DistantJob’da, yarı maliyetle ve iki kat daha hızlı bir şekilde uzak bir web uygulaması geliştiricisi bulmanıza ve işe almanıza yardımcı olabiliriz .