Google arama motorunda arama yapılırken, 5. Veya 6. Sayfalara bile gitmediğini görürüz hatta 2. Sayfaları görmek bile mümkün olmayabiliyor. Bu yüzden arama motorlarında bir şey aratılırken sıralamaya girmek çok önemli bir hal alıyor. Yapılan araştırmalarda Google arama sorgusunda ilk sayfaya tıklanmalar %70’i oluşturmaktadır.
Yazı İçeriği
Basit bir Google Aramasıyla Kaçıncı Sırada Olduğumu Öğrenemez Miyim?
Bu tür konularda bilgi sahibi olmayan birçok kişinin veya yeni başlayacak kişilerin aklına gelebilen ilk sorulardan birisidir “Google aramasında kaçıncı sırada oldukları.” bu oldukça normal bir şeydir. Anahtar kelimenizi Google’a yazdığınızda şu sıradayımdır diye tahminlerde bulunabilirsiniz. Ama olumsuz bir şey vardır ki bu da Google sıralamanızı kontrol etmeniz. Sebebi nedir derseniz; Google arama yapan kişiler için farklılık gösterir. Bunun sebebi ise Google’ın kişileştirmeye çalışmasıdır bunlar arama geçmişi, önceden ziyaret edilen siteler, sosyal bağlantılar ve cihaz türüdür.
Bundan dolayı, örnek verirsek eğer bir motor araması yaptığınızda şehir eklemesi yapmadığınızda bile , Google sizin konumunuza en yakın olan motor yerinin sonuçlarını sınacaktır. Ama farklı biri aynı şeyi arattırdığında o kişinin önüne birçok yerde bulunan motorla ilgili sonuçları gösterecektir. Bu gibi durumlardan kurtulmak ve aramanızı daha kişileştirmek isterseniz, Gizli pencereden arama motorlarına sorgulatmak istediğiniz şeyi yazmanız yeterli olacaktır.
Ücretsiz Sıra Bulma Araçları
Sıraların çoğu ücretliyken aralarında ücretsiz olanları de vardır. Bunları sizin için hazırladık. Bilmeniz gereken bir şey var ki bu sıraların belli özelliklere sahip olmasıdır.
1.Serpfox
Serpfox, konumunuzu Serpler’de izlemenizi sağlayan ücretsiz sıra bulma aracıdır. Sınırlandırması 10 anahtar kelime izlemesi olmasıdır eğer bu sayıyı geçerse ücrete tabi tutulabilirsiniz.
2. AccuRanker
AccuRanker, Google’de anahtar kelime bulmanızı en aza indirmeye yarar. Yani kısacası Google de aratılan sonuç sayfalarının önizlemesini bize sunmaktadır.
Ücretli Sıra Bulma Araçları
Google’da daha fazla içerik, anahtar kelime ve özellik istiyorsanız ücretli sıra kullanmanız gerekebilir. Ücretli sıra bulma araçları sizin için sıraladık.
1. SEMrush
SEMrush, SEO ve gelişmiş özellikleri ile birçok özelliği içinde bulundurur. Rakip araştırmaları, bağlantılar, anahtar kelime araştırmacılığı gibi. SEMrush, Google konumunuzu ve anahtar kelimelerinizi araştırabilmekte bunu analiz etmektedir. SEO ile ilgili pek çok şeyi içinde bulunduran bir ücretli sıra bulma aracıdır.
2.Ahrefs
Ahrefs, Google’da sıralamanızı kontrol etmenize yarayan ücretli sıra bulma aracıdır. SEMrush gibi rakip araştırması, anahtar kelime keşfi gibi SEO için yararlı pek çok seçenek sunmaktadır.
3. AuthorityLabs
İşletme ve şirketlerde genellikle Google konum kontrolü araçlarıyla karşılaştırıldığında sıralama bulmada daha kolay iş çıkartır.
4. SERPWatcher
SERPWatcher, en iyi sıra izleme aracı olarak bilinir. İzlemek istediğiniz anahtar kelimede yer ve cihaz seçimi yapıp, KWFinder’dan anahtar kelimesi eklenebilir.
5. SerpBook (Keywordk.com)
SerpBook, birçok arama motorunda anahtar kelimenizi izlemeye yararlı olan bir SEO aracıdır. Anahtar kelimenizi sıralama raporunu dakikalar içinde sizinle paylaşır. 14 günlük ücretsiz denemesi bulunmaktadır.
6. Pro Rank Tracker
En profesyonel raporlama sistemlerini bize sunan bir SEO aracıdır. Mobil uygulamalarda sıralama kontrolünü de sağlamaktadır.
7. Rank Tracker
Mac, Windows ve Linux ile arama motoru sıralamasını takibe almanıza yarayan bir araçtır. 400’den fazla arama motorunu küresel ve yerel olarak takip etme olanağı sağlar.
Google Sıralamalarıyla İle İlgili En Çok Sorulan Sorular
1. Google’ın sıralamasını ne etkiler?
Google içinde yüzlerce sıralama faktörü bulunduran bir arama motorudur. İçerisinde sıralamayı etkileyen birçok faktör bulunmakta. En dikkat faktörler ise; URL, gelen bağlantı, etiketlemeler, kelimenin amacı gibi içerik hakkındaki birçok SEO kavramlarıyla ilgilidir.
2. Google’da organik olarak nasıl daha üst sıralarda yer alırım?
Site hızınızı arttırabilirsiniz, İçerik kalitenize öncelik verebilirsiniz ve metin boylarının okunabilir olması sizi ilk kısma çeker
3. Google PageRank ne zaman uygulamaya başladı?
1996’da Google kurucusu tarafından uygulanmaya başlandı. Bir zaman sonra 1998’de ise PageRank Prototipi yayınlanması ile başladı.
4. Google PageRank’ı Nasıl Kullanır?
Google’da PageRank, en özet hali ile web sitesindeki sayfalara yönlendirilen bağlantıların sayısına ve kalitesine bakar. Hedeflenen anahtar kelime, sıralamada büyük bir ölçüde etki sahibidir. Seçilen anahtar kelime yerine uygun kullanılıyorsa, senaryolar değişebilir bunu unutmamakta fayda vardır. Anahtar kelimenizin modasının geçmemesine özen göstermelisiniz.