Site içi linkleme sahip olduğunuz web sitesi içindeki farklı bir siteye yönlendirilmesini sağlayan uygulamadır. Site içinde kolaylık sağlanmasını amaçlayan çok yönlü bir uygulamadır. Kullanıcıların sitenizde araştırdığı konuyla alakalı başka bir konuya göz atmasını sağlamak site içi linkleme kullanılır.
Yazı İçeriği
Site İçi Linkleme Nedir?
Site içi linkleme sitenizin içerindeki farklı sayfalar arasında geçiş yaparak daha fazla görüntülenmesini sağlayan tekniktir. Bir diğer adı ise dahili bağlantı olarak geçer. Site içi yapacağınız linkleme gelen ziyaretçinin dikkatini çekerek başka bir sayfaya yönlendirmek için kullanılır. Ne kadar kolay gözükse de uygularken doğru adımları atmakta fayda var.
Site İçi Linkleme Nasıl Yapılır?
Site içi linkleme yapabilmek için gelen kullanıcıların yaptığı hareketleri incelemekten geçer. Gelen kullanıcının dikkatini çekebilmek için bahsettiğini yazıdaki konunun başka bir dalına değinerek onun ilgini çekebilirsiniz ve bu sayede daha çok okunmanızı ve görüntülenmenizi sağlayarak sayfanızın büyümesine olanak tanır. Geçirdiği süre zarfında sayfanızda ne kadar süre kaldığını görerek sayfanızdan menün olup olmadığını anlamanızı sağlar.
Site İçi Linkleme Yaparken Dikkat Edilecekler
Şimdi sırada site içi linkleme yaparken dikkat edilecek hususlara bakalım.
Ziyaretçiyi Sıkmayın
İçeriğinizde çok fazla link bulundurmamaya özen gösterin. Ziyaretçi sitenizde gezerken çok fazla link bulundurmak ziyaretçiyi sıkar. Ziyaretçinin işine yarayabilecek ilgilendiği konuyla alakalı linkler vermeye çalışın.
Yeni Sekmede Açmayın
Kullanıcı deneyimiyle alakalı oluğunu belirtmek gerekir. Yeni sekmede açmak sitede geçirilen süreyi arttırmak için bu tarz işlem yapanlar vardır ama çok tavsiye edilmez.
Nofollow Etiketi Eklemeyin
Nofollow Google tarafından geliştirilen bir değişkene sahiptir. Etiketi sizinle alakası olmayan bilmediğiniz sayfalara bağlantı için kullanılır. Yazılımsal olarak web siteleri bu bağlantıları otomatik olarak alabilir. Bu nedenle bunu yapmamaya çalışın ve dikkat edin. Nofollow etiketi